Βουτήματα Κανέλας με Sweete
×

Καλάθι

0

0,00 €

Βουτήματα Κανέλας με Sweete


από parapharmacie.gr στα Do It Yourself
Φεβρουάριος 26 2017    1 Λεπτά ανάγνωσης

Παρασκευή

Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση
Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μία ποσότητα αλευριού
Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι
Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη
Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και έπειτα το πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας
Τοποθετούμε τα βουτήματα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

Υλικά

  • Βούτυρο σε κύβους – κρύο             120γρ.
  • Sweete                                                   11γρ.
  • Πούδρα αμυγδάλου                             50γρ.
  • Αβγά*                                                     50γρ.
  • Αλεύρι πολυτελείας 55%                  210γρ.
  • Κανέλα σε σκόνη**                              2γρ.

* 1 μεσαίο Αβγό ζυγίζει περίπου 50 γρ.

** Σε περίπτωση που προτιμάμε τη γεύση βανίλιας, αντικαθιστούμε την κανέλα, με 1 κλωνάρι βανίλιας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που περιγράφεται στην παρασκευή της συνταγής, για Βουτήματα Βανίλιας με Sweete.

Χρήσιμες Συμβουλές

Προσοχή, τη δεύτερη ποσότητα αλευριού την προσθέτουμε άμεσα, πριν προλάβουν τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν ένα σώμα.

Αφού προσθέσουμε και τη δεύτερη ποσότητα αλευριού, το ζυμάρι δεν πρέπει να δουλευτεί για πολύ ώρα. Το βγάζουμε από το μίξερ αμέσως μόλις δούμε ότι έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά.

Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αποφεύγουμε να πλάσουμε και να ψήσουμε το ζυμάρι κατευθείαν μετά το ζύμωμα.